Nike представили нову модель взуття для людей з обмеженими можливостями.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

У компанії анонсували розробки таких кросівок три роки тому, коли в мережі стало хітом відео про хлопчика з церебральним паралічем, який не зміг зав'язати шнурки на кросівках.

Цей хлопчик на ім'я Метью Уолцер написав у Nike лист, в якому звернувся до гендиректора компанії Марка Паркера з проханням розробити кросівки для людей з церебральним паралічем.

Компанія Nike відгукнулася на прохання Уолцера і створила колекцію "Zoom Soldier 8". Вона підходить також для людей з ампутованими кінцівками і тих, хто переніс інсульт або церебральний параліч.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Їх так легко надягати, це революційна технологія. На сьогоднішній день я не носив нічого більш зручного і простого у використанні", - заявив хлопець.

Матеріал по темі: Adidas виготовив кросівки з океанського сміття

Завдяки особливій формі застібок кросівки можна надягати, використовуючи всього одну руку. У Nike повідомили, що продовжують працювати над удосконаленою системою і формою взуття.

Нагадаємо, що в лютому минулого року Nike пообіцяв випустити кросівки з автошнуровкой з "Назад у майбутнє 2".