У японській префектурі Нагасакі відкрили перший у світі готель з роботами під назвою Henn-na. Його обслуговують десять співробітників зі штучним інтелектом: три адміністратори на ресепшен, чотири швейцари, дві покоївки і один гардеробник, пише Кореспондент.

Машини також відповідають за приготування кави, прибирання, доставку свіжої білизни та інше. Для виклику робота в номер гостям потрібно лише натиснути пару кнопок на планшеті, який видають кожному відвідувачеві готелю, зі спеціально встановленим програмним забезпеченням.

Повідомляють, що в готелі поряд з технікою також працюють люди. В майбутньому планують, що роботи будуть виконувати 90 відсотків усіх робіт.

Читайте також: У Каліфорнії створили дрон у вигляді робота з "Зоряних війн" (відео)

Представники штучного інтелекту розробила компанія Koroko, яка зуміла надати бездушним машинам людську подобу. Наприклад, роботи, що працюють на ресепшені, виглядають, як молоді японські дівчата. Вони вміють дихати, моргати, встановлювати зоровий контакт зі співрозмовником, володіють кількома інтонаціями, а також вільно говорять японською, китайською, корейською та англійською мовами.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Поки готель не дуже великий: у ньому всього два поверхи і 72 номери. Проте вже через рік власники планують збільшити кількість кімнат удвічі. Вартість одномісного номера становить 60 доларів за ніч, а тримісного - 153 долари.

Якщо ідея виявиться вдалою і готель стане популярним, фахівці планують побудувати ще близько тисячі подібних готелів по всьому світу.