Трохи більше року тому збройний конфлікт на сході України вийшов за межі Слов'янська та Краматорська. Зазнали артилерійських нальотів найбільші міста Донбасу - Донецьк і Луганськ.

Підбірку фото із життя мешканців окупованих територій презентував 36-річний фотограф Петро Шеломовський.

"За рік відбулося дивне: люди звикли. Більшість жителів цих міст із загальним населенням майже в два мільйони людей спочатку бігли від війни, а потім повернулися в свої будинки і незважаючи на очевидні труднощі і великі зміни, що відбулися тут за останній рік, продовжують жити і виживати", - коментує автор фото, який народився у Москві, а наразі живе у Празі.

Читайте також: На Донбасі зібрались видавати російські паспорти – ЗМІ

Фотограф знімав громадянські протести і війну в Україні, Туреччині, Чехії та Іспанії. Мав публікації у The New York Times, The Guardian, The Telegraph, The Sunday Times, The Times of London.

Популярні новини зараз
Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Автор скаржиться на черги за перепустками та "стіну" між окупованим Донбасом та рештою територій України, яка розділила родини, друзів та знайомих.

"Чи не менше місяця йде на те, щоб отримати перепустку, за яким можна виїхати з непідконтрольних територій, потім - ще добу в черзі на блокпосту. Неважливо, в лікарню, на роботу, на весілля чи похорон, в магазин за продуктами: на території самопроголошених республік сильно подорожчали навіть найпростіші товари", - підсумував він свою фотогалерею.