Видатна кінорежисерка Кіра Муратова заявила, що, незважаючи на свою позицію пацифіста, у нинішній агресії Росії вона підтримує Україну.

Про це повідомляє Цензор.Нет.

"Ні, я не над сутичкою, я приймаю бік України. Мені не подобається, що вона воює, але я не знаю, як можна з цього вийти - в тих стандартах, в яких живе людство: треба захищати свою територію, треба боротися", - сказала вона, відповідаючи на питання, чи не важко їй бути "над сутичкою".

Читайте також: Лідер Бумбоксу і Pianoбой співпрацюватимуть з ЮНІСЕФ

Одеський режисер розповіла, що тяжко переживає війну.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"Я настільки глибокий пацифіст, що всі події останні мене дуже ранять. Мені огидно, коли вбивають. Навіть війна за свою територію - це все одно ж вбивство", - додала вона.

За її словами, їй подобався Майдан.

"Там було таке ідеалістичний стан величезних мас людей, головне в ньому було прекрасним - бо мирним і, я б сказала, ідеалістично поетичним. А потім, як буває з усякою революцією, обов'язково починаються гільйотини або щось в такому роді. І все відразу стає звичайним, людським. В даному випадку війною", - підсумувала режисерка.