Уряд Португалії вирішив поновити видачу "золотих" віз для заможних іноземців. Через корупційний скандал, який відбувся у цьому місяці, цей проект був тимчасово заморожений, повідомляє The Guardian.

У рамках цієї програми заможні іноземці можуть отримувати особливі привілеї під час перебуванні у Португалії. Власниками "золотої" візи можуть стати особи, які готові купувати нерухомість за 500 тисяч євро і більше, ввозити у країну капітал більше ніж 1 мільярд євро або створити більше 10 робочих місць.

Нещодавно португальський уряд ухвалив новий еміграційний закон. Через це "золоті" візи поки не набули офіційного статусу.

Португальська прокуратура планує висунути звинувачення на адресу колишнього прем'єра Мігеля Маседо. Він підозрюється у відмиванні грошей через схеми із золотими візами.

"Буде прикро, якщо Португалія втратить інвестиції з інших країн через хаос, створеного судовим рішенням", - сказав прес-секретар уряду Луїс Маркес Гуедес.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: "Ядерна угода з Іраном змінить світ. Але як?" - CNN

Наразі президент Португалії Анібал Каваку Сілва має підписати певну постанову для розморожування "золотих" віз.

Основними власниками міграційних привілей є китайці, бразильці та росіяни. За три роки вони інвестували у португальську економіку майже півтора мільярди євро.