Андерса Брейвіка, засудженого до 21 року позбавлення волі за напад, у якому загинули 77 осіб, зарахували на навчання на факультет політичних наук в університеті Осло.

Як пояснили в адміністрації вишу, усі ув'язнені норвезьких тюрем мають право на отримання вищої освіти, якщо відповідають умовам на вступ, повідомляє ВВС.

"Андерс Брейвік відповідає усім вимогам. Ми дотримуємося наших правил, і він буде зарахований", - заявив ректор університету Осло Оле Петтер Оттерсен.

Два роки тому університет відхилив заяву Брейвіка - тоді у виші вирішили, що його кваліфікація недостатня. Водночас університет дозволив йому опановувати окремі навчальні модулі.

Причини перегляду рішення цього року університет не повідомив.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Українські виші зможуть відраховувати студентів за плагіат

Раніше у Норвегії виникла дискусія про те, чи слід навіть розглядати заяви винних у вчиненні настільки гучних злочинів.

Андерс Брейвік відбуває покарання у вигляді 21 року за ґратами за два напади, які він здійснив 22 липня 2011 року.

Спочатку він підірвав бомбу в урядовому районі норвезької столиці Осло, а потім розстріляв на острові Утойя підлітків, що зібралися на з'їзд молодіжного крила норвезької Робітничої партії.

Загалом жертвами Брейвіка стали 77 осіб.