У Казахстані обурені публікацією російського пропагандистського каналу Life News. Вони наклали виступ президента Петра Порошенка у Верховній Раді на фейковий казахстанський гімн зі скандального фільму "Борат".

Про це повідомив голова ради директорів Національного центру підвищення кваліфікації Казахстану Мурат Абенов на своїй сторінці в Facebook.

"Російське інтернет-видання Life News розмістило на своїх офіційних сторінках у соцмережах ролик, в якому "змусило" президента України Петра Порошенка виконувати "гімн" Казахстану з фільму "Борат" з образливими словами на адресу нашої країни", - підкреслив він.

Абенов зазначив, що за законом держоргани зобов'язані закрити в односторонньому порядку доступ на сайти Life News з території Казахстану, ще до того, як відбудеться суд.

"Технічно це п'ятихвилинна справа. Вимагати видалити образливе для Казахстану відео і вибачитися", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Абенов не розуміє, чому Генеральна прокуратура Казахстану не реагує на публічні образи країни через інтернет.

Читайте також: Творця російського "Правого сектора" посадили на три роки

"Ми ж не розробляємо ці правила тільки для покарання наших. Чи проти дружньої країни вкотре промовчимо. Утремся . Якщо є необхідність, я готовий написати офіційне звернення", - заявив він.

Треба, за його словами, притягнути до відповідальності казахських чиновників, які зобов'язані відстежувати електронні ЗМІ.