Івано-Франківський міський суд оголосив перерву у справі Руслана Коцаби, якого обвинувачують у державній зраді і перешкоджанні діяльності Збройних сил України, до 18 серпня.

Під час судового засідання заслухали двох свідків – обидва були у зоні АТО, особисто не знали Коцабу, але вважають його зрадником, повідомляє Радіо Свобода.

Ще до початку судового засідання, а згодом і під час допиту свідків між ними і підсудним, а також його адвокатом Тетяною Монтян виникла словесна перепалка.

Після цього суд оголосив перерву у розгляді справи.

Коцаба вважає, що дату наступного засідання обрано не випадково, адже припадає на його день народження, йому виповниться 49 років.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: У Львові теракт могли влаштувати імітатори "Правого сектору" - Аваков

Прокуратура заявила про допит 58 свідків, у ході чотирьох судових засідань допитано 22 свідків.

Коцабі інкримінують державну зраду, умисні дії, спрямовані на перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Він звинувачення відкидає, а суд називає "судилищем" і вважає, що його карають "за свободу думки".

Раніше Коцаба неодноразово публічно виступав проти проведення в Україні чергової хвилі мобілізації та закликав її бойкотувати.

Незалежна медіа-профспілка вважає обвинувачення Коцаби недостатньо обґрунтованими. Правозахисна організація Amnesty International назвала івано-франківського журналіста в'язнем сумління й закликала його звільнити.