Водень - дуже привабливе джерело альтернативної енергії. Проте використання дорогих матеріалів у водневих паливних елементах створює перешкоди на шляху комерціалізації технології.

Нова конструкція паливних елементів з недорогих матеріалів замість платини допоможе вивести водневі технології в маси.

Новий неметалічний каталізатор може генерувати водневу енергію з такою ж ефективністю, як і платина. Якщо вченим вдасться вирішити проблему вартості каталізатора, то автомобілі на паливних елементах зможуть запропонувати високу продуктивність без витрачання природних ресурсів.

Читайте також: В Іспанії тестують McLaren 675LT (відео)

Водневі паливні елементи виробляють енергію за рахунок взаємодії газоподібного водню і газоподібного кисню з виділенням води як єдиного побічного продукту. Для проведення цієї реакції потрібна платина.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Наразі платина є найбільш використовуваним каталізатором для паливних елементів. Вона належить до рідкісних металів. Одна унція цього металу коштує більше 1 тисячі доларів. Тому її непрактично використовувати в комерційних цілях.

Новий каталізатор складається з неметалічних молекул нітроксілов і оксидів азоту. При цьому він набагато дешевший за платиновий.