Вчора увечері в іракському місті Бані-Саад, що в 30 км від Багдада, стався потужний вибух. За офіційними даними, щонайменше 86 людей загинуло, 110 отримало поранення.

Трагедія сталася під час святкування мешканцями міста закінчення священного місяця Рамадана. Вантажівка, начинена вибухівкою, заїхала на місцевий ринок, де терорист-смертник і влаштував вибух. Терористична організація "Ісламська держава" вже заявила про свою причетність до теракту.

Лідери "ІД" заявили у Twitter, що це була помста іракським мусульманам-шиїтам за вбивства місцевих сунітів. Раніше іракська армія поборола "Ісламську державу" на території регіону Діяла.

Після вибуху на ринку місцева влада скасувала усі свята з нагоди закінчення Рамадану. Також у країні оголосили триденний траур. За деякими даними, жертвами стали більше ста людей.

Читайте також: В Нігерії загинуло 30 чоловік через теракт на ринку

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Ісламську державу" наразі вважають головною терористичною організацією у світі. Метою терористів є встановлення законів шаріату в ісламських державах.