Сьогодні о 16:00 київськими вулицями проїдуть велосипедисти. Цей заїзд розпочнеться від парку Тараса Шевченка і закінчиться на Трухановому острові.

Метою велосипедистів буде заявити про свої права на дорогах Києва. Маршрут пробігу пролягатиме через новий велосипедний маршрут на Трухановому острові. Власники двоколісних коней скаржаться, що останнім часом він надміру заповнений автомобілями.

"Велосипедисти колоною проїдуть вулицями міста, аби показати, що люди на велосипеді є повноправними учасниками дорожнього руху. Колона також проїде пішохідно-велосипедною зоною на Трухановому острові з метою протесту проти руху цією дорогою автомобілів. Вже відомо, що у заїзді братимуть участь кілька сотень велосипедистів. Головне гасло заїзду "Труханів острів без автомобілів", - заявили організатори заходу.

Читайте також: На фестивалі єврейської музики нагодують форшмаком

Крім заїзду, організатори планують влаштувати пікнік на пляжі Труханового острову. Також до участі у заїзді запросили всіх власників велосипедів Києва.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Останній раз велопробіг відбувався наприкінці травня. Окрім столиці, велосипедисти виїхали на вулиці ще дев'яти міст. У київському заїзді брав участь мер Віталій Кличко.