Комісія Сполучених Штатів з цінних паперів розпочала перевірку деяких компаній, які співпрацюють з ФІФА. Причини перевірок все ті ж самі - підозри у корупції та хабарництві, повідомляють у Reuters.

Особливу увагу спецслужба США приділила корпорації Nike. Розслідування перебуває на початковій стадії, але вже відомо, що компанію підозрюють у хабарництві.

Річ у тім, що з 1996 року американський виробник спортивного одягу повністю одягає збірну Бразилії. Згідно з контрактом, бразильська федерація отримала за цей час близько 160 мільйонів доларів. Підозрюють, що частина цих грошей пішла на хабарі ФІФА.

Читайте також: Порівнювати ФІФА з мафією образливо для мафії - сенатор

Також сьогодні затримали президента федерації футболу Болівії Карлоса Чавеса. Його підозрюють у крадіжці грошей місцевої асоціації.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Скандал у ФІФА, який розпочався цього року, став найбільшим в історії організації. Вже зараз заарештовано 7 високопосадовців, а президент Зеп Блаттер пішов у відставку.