Гонщик із команди "Маруся" Формули-1 Жуль Б'янкі сьогодні помер на лікарняному ліжку. Французький пілот потрапив у аварію ще у жовтні минулого року. Весь цей час Б'янкі перебував у комі.

5 жовтня 2014 року під час Гран-прі Японії сталася жахлива аварія. Болід Жуля Б'янкі на високій швидкості врізався у трактор, який прибирав на трасі уламки боліду іншого пілота Адріана Сутіла. Під час зіткнення француз отримав дуже серйозну травму голови. Лікарі довгий час боролися за життя Жуля Б'янкі, але він так і не виходив із коми весь цей час.

"Жуль боровся до самого кінця, так само, як і завжди, але сьогодні його боротьба закінчилася. Біль, який ми відчуваємо, величезний, і його неможливо описати. Ми хочемо подякувати всім лікарям, які боролися за життя Жуля протягом цих місяців. Крім того, ми дякуємо колегам Жуля, його друзям та вболівальникам, які продемонстрували свою любов до нього, що дало нам велику підтримку у ці важкі часи", - написала родина загиблого гонщика на Facеbook.

Читайте також: У США розпочали перевірку компаній-партнерів ФІФА

Жуль Б'янкі виступав за англо-російську команду "Маруся" із 2013 року. Він встиг узяти участь у 43 Гран-прі Формули-1. Батько Жуля також колишній автогонщик.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще