Президент Росії Володимир Путін підписав указ від 17 липня про створення мобілізаційного людського резерву збройних сил. Текст даного документа опублікували на офіційному російському порталі правової інформації.

"Створити мобілізаційний людський резерв збройних сил Росії на період проведення експерименту із запровадження нової системи підготовки та накопичення мобілізаційних людських ресурсів", - зазначається в указі президента.

Російський уряд і органи виконавчої влади отримали відповідний наказ. Вони повинні забезпечити проведення заходів, пов'язаних з надходженням в резерв росіян, що перебувають в запасі.

Читайте також: На Донбасі Росія створила з терористів 34-тисячну армію

Створення військового резерву будуть фінансувати за рахунок бюджетних асигнувань, який передбачає федеральний бюджет міністерства оборони.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Напередодні заступник керівника штабу АТО полковник Сергій Галушко повідомив, що, за даними "Атлантичної ради", на території України і вздовж її кордону кількість російських військових перевищило 50 тисяч чоловік. Останнім часом, за його словами, зросла кількість спроб проникнення диверсійно-розвідувальних груп на українську територію.