Європейський банк реконструкції та розвитку на початку місяця отримав рішення про заборону на фінансування українських АЕС. Цього рішення домоглися провідні європейські екологи. Потім його ухвалила більшість членів Європарламенту.

ЄБРР не зможе інвестувати кошти в українську енергетику доти, доки країна не зробить повноцінну оцінку впливу на довкілля атомних блоків. Термін роботи цих блоків найближчим часом мають продовжити.

Зараз в Україні вже продовжили терміни роботи кількох атомних станцій та блоків. У найближчі чотири роки мають вирішити питання щодо всіх АЕС. Однак європейські організації із захисту довкілля занепокоєні щодо загрозі ядерних аварій.

Читайте також: Україна збільшила обсяг видобутку газу

Українські екологи проводять оцінку впливу АЕС на довкілля, однак ці перевірки не відповідають міжнародним вимогам. Згідно із нормами, уряд мав повідомити сусідні країни про продовження терміну використання ядерних блоків, але не зробив цього.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще