Уродженець Сьєрра-Леоне допомагає українським солдатам, які захищають країні на Донбасі від російської агресії.

Осман Кумара приїхав до нашої країни на навчання у один з тернопільських вишів, коли на сході України почалася війна. Хлопець майже одразу включився допомагати нашим військовим. Адже у його країні війна тривала більше десяти років, передає "5 канал".

Тепер Осман грає на трубі у центрі міста з іншими однодумцями і таким чином збирає кошти для наших солдатів. У кінці дня гурт вирушає до одного з волонтерських центрів, щоб віддати зароблені кошти.

До речі, грати навчився в армії, коли проходив строкову службі у Сьєрра-Леоне.

"У моїй країні є проблеми, багато людей померли, – розповідає в інтерв'ю nday.te.ua Осман. – Нам допомагали волонтери зі всього світу, а я зараз можу допомогти Україні. Спершу я навіть казав друзям в університеті, що можу їхати на Схід, аби допомагати Україні. Вони відмовляли".

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити 40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

В Україні Осман вивчає комп'ютерні науки на відділенні для студентів-іноземців. За цей час почав розмовляти українською.

Читайте також: Російський спецназ "полює" на українських військових і транспорт постачання

Андрій Аркуша,який грає разом із Османом, розповідає: коли перехожі бачать, що на українську армію збирає іноземець, то допомагають більш охоче.