Українські нардепи виступили з ініціативою створити резервну армію України на базі Нацгвардії. Згідно проекту "Про територіальну оборону" в Україні утвориться військовий резерв із добровольчих батальйонів.

"Вчора зареєстрували закон "Про територіальну оборону України". Суть закону полягає в організації та підготовці у складі Національної гвардії добровольчих підрозділів оборони на випадок прямої агресії, а також для ефективного ведення партизанської війни", - пояснив заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій.

Депутат також зазначив, що цей проект створили разом із іноземними фахівцями. Для реалізації резерву будуть формувати невеликі групи добровольців на місцевому рівні, а потім і регіональному. Таким чином створять оперативні територіальні об'єднання.

"Ті громадяни, які не можуть долучитися до Збройних сил, але бажають захищати Вітчизну зможуть вступити у ряди територіального резерву. Там вони зможуть пройти необхідну підготовку. Бойовий резерв буде активізований у разі необхідності", - додав Парубій.

Читайте також: 100 "Хаммерів" зі США прибули в Одесу – Пайєтт

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Проект закону вже зареєстрований на сайті Верховної Ради, але поки його текст відсутній.