Угорські депутати не бачать необхідності закривати кордон з Україною через конфлікт у Мукачеві.

Про це повідомив депутат Європарламенту від групи соціалістів і демократів Тібор Щаний, передає ЄС-плюс.

"Було кілька безвідповідальних заяв від угорських ультраправих і осіб, близьких до уряду, про необхідність більш суворого прикордонного контролю і так далі, використовуючи інцидент в Мукачево як привід", - зазначив він.

Парламентарій вважає, що події в Мукачевому не повинні призвести до закриття кордонів з Україною.

"Але я, звичайно, не вірю в закриття кордонів, стіни і перепони - це не цивілізовані європейські рішення", - заявив Щаний

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Однак, за словами депутата, країни-сусіди Євросоюзу повинні весь час бути готовими до можливого збільшення потоку біженців.

Читайте також: Португалія знову видаватиме "золоті" міграційні візи

Нагадаємо, Угорщина визнала присутність своєї розвідки в Україні. Оскільки вона межує з країною, залученою в збройний конфлікт, угорські шпигуни активно працювали в Києві Також були присутні і шпигуни сусідніх країн.

Міністр Угорщини, відповідальний за цивільну розвідку, Янош Лазар заявив, що майбутнє угорців, які живуть в Закарпатті буде серйозною проблемою в найближчі десятиліття. Служби, за його словами, здійснюють операції по захисту угорських громадян в регіоні.