Під час навчань українських бійців вчать стріляти із різних видів стрілецької зброї, зокрема з кулеметів радянських часів.

Про це розповів один з бійців 42-го окремого батальйону, що тримає другу лінію оборони в Донецькій області.

"Це кулемет 1974-року, по нашому - "ПКМ" (кулемет Калашнікова модернізований). На озброєнні української армії є й новітні зразки зброї, але "ПКМ" мені більше до вподоби. У кожної зброї є свої плюси і мінуси. Якщо чесно, то з нових я ще не стріляв", — зазначив військовий.

Читайте також: Бойовики обстріляли житлові квартали Авдіївки з танків

Боєць також розповів, що поки не брав участі в активних бойових діях, оскільки його рота займає другу лінію оборони.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"В АТО я півтора місяці. Потрапив сюди за мобілізацією. Хотів піти раніше, але спочатку не брали, адже мені 22 роки", — додав боєць.

Як повідомляв прес-центр АТО, сьогодні терористи в Донбасі значно активізувалися. З гаубиць та мінометів бойовики піддали обстрілам опорні пункти сил АТО в районах селищ Опитне, Верхньоторецьке, Новоселівка, Гранітне, Мар'їнка, Старогнатівка, Станиця Луганська, Піски, Широкине тощо.