Служба безпеки України оприлюднила чергові докази катувань українських громадян російськими спецслужбами.

"Зі слів 20-річного мешканця прикордонного з Росією села Мілового, у червні він був в особистих справах у сусідньому російському селищі Чорткове. Там його затримав наряд прикордонної служби ФСБ РФ.У відділку росіяни розпитували його про знайомих українських правоохоронців і військовослужбовців. Після відмови надати такі відомості його почали жорстоко бити, надягали на голову пакет і катували, приставляючи до тіла електричні дроти", - зазначили у відомстві.

Представники російської спецслужби наполягали на негласному співробітництві з ними.

Молодик мав стати інформатором, збирати та передавати інформацію про місця дислокації, переміщення та озброєння підрозділів ЗСУ у Міловському районі Луганської області.

"Повернувшись додому, хлопець звернувся до українських лікарів, які засвідчили нанесення йому тілесних ушкоджень та надали медичну допомогу", - додали у прес-центрі.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: У Дружковці знайшли підвал, де катували українських патріотів (відео)

Завдяки вжитим заходам Служби безпеки житель Луганської області не був втягнутий у антиукраїнську діяльність.

"Російські спецслужби намагаються використовувати українських громадян з розвідувальною метою, схиляючи до протиправної співпраці навіть жорсткими методами фізичного і психологічного впливу", - підкреслюють силовики.

Згідно із українським законодавством, громадянин, який добровільно повідомив про свої контакти з іноземними спецслужбами і не виконував їхні завдання, звільняється від кримінальної відповідальності.