У Мукачеві тривають допити свідків та причетних до стрілянини 11 червня. Зараз тимчасова слідча комісія Верховної Ради працює з керівником політичного крила "Правого сектора" у Закарпатті Олександром Сачком та нардепом Михайлом Ланьом.

Про що на допиті розказали свідки, поділився у себе на сторінці у соцмережі член колегії МВС Антон Геращенко.

За словами Сачка, 7 липня керівнику служби безпеки ПС Артуру Керимову зателефонував помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що його шеф хоче зустрітися з керівником бойового крила ПС і поговорити. Нібито мова мала йти про те, що ПС заважає Ланьо та його команді.

За словами Сачка, Ланьо займався підвезенням тітушок до Маріїнського парку.

Члени ПС вирішили піти на зустріч з Ланьо в бойовому спорядженні і обмундируванні, щоб показати свою силу.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Завдання стріляти ніхто не ставив і не планував. Усе робилося для того, щоб справити враження на Ланьо", - сказав Сачко.

Та Ланьо каже, що він не був ініціатором зустрічі. За його словами, ініціатива зустрічі 11 липня належить керівнику військового крила ПС Роману Стойку.

Читайте також: Нардеп Ланьо намагався виїхати з України

Як стверджує Ланьо, зі Стойком вони обговорювали питання лікування поранених бійців ПС у санаторіях Мукачевого, ситуацію на Донбасі, в Україні та на Закарпатті.

"З часу початку зустрічі минуло 10 хвилин, як з вулиці пролунав фатальний постріл. Хоча Ланьо стверджує, що у його охоронців та помічників не було вогнепальної зброї. Після пострілів до кабінету зайшов помічник нардепа і сказав, що у дворі пострілом в голову було вбито одного з відвідувачів бази, - написав Геращенко.

Роман Стійко в присутності Михайла Ланьо отримав інформацію від своєї людині, що постріл стався тому, що одного з бійців ПС якось спровокував один із чоловіків, який був на базі, стверджує Геращенко.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачевому відбулася стрілянина між бійцями "Правого сектора", правоохоронцями і людьми з оточення Ланьо. Причиною інциденту називають боротьбу з контрабандою.