У країнах Скандинавії звіялися сильні вітри, які пішли на користь вітряним електростанціям у Данії. За одну добу вітер створив електроенергію, якої виявилось забагато для країни.

Зазвичай вітряні ферми створюють до 40% електроенергії Данії. Сильний вітер спричинив до того, що енергії було вироблено на 16% більше, ніж необхідно на день, та на 40% - ніж уночі. Враховуючи те, що був вихідний день, Данія не використовувала всю енергію.

Але уряд вирішив не "викидати" залишок електроенергії. Країна поділилася ресурсами із сусідніми країнами. Швеція, Норвегія та Німеччина отримали запаси електрики.

Читайте також: Європейські екологи заборонили кредитувати українські АЕС

Подібні вітрові електростанції розташовані також у Швеції та Німеччині. Завдяки сприятливим погодним умовам країни можуть отримувати екологічну енергію та економити державні кошти.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Норвегія також використовує альтернативне джерело енергії. Країна на 99% користується електрикою, яку виробляють гідроелектростанції.