Російська журналістка-бурятка Александра Гармажапова розповіла як її співвітчизники соромляться скандального відеоролика про "бойових бурятів".

"Коли з'явилися перші повідомлення про бурятів на Донбасі, багато моїх земляків сміялися, мов, це якась нісенітниця. Коли стали повертатися трупи з Донбасу, коли вийшло інтерв'ю танкіста Доржі Батомункуєва, з'явилася перша розгубленість. Тоді "Нова Бурятія" все ж ризикнула написати про Батомункуєве, що отримав на Донбасі важкі опіки (йому зараз збираються гроші на лікування), після чого читачі отримали газету з видертою шпальтою – матеріал був в буквальному розумінні знищений", - написала у себе в блозі на сайті aboutru.com Олександра.

За її словами, у Бурятії та Забайкаллі всі знають, скільки контрактникам обіцяють, як їх переправляють на Донбас і яку розписку вони дають перед відправкою на війну – "Зобов'язалися "захищати Батьківщину як усередині, так і поза її межами".

Коли вийшов скандальний ролик з підлітками "Бойові буряти Путіна", всі її співвітчизники були обурені. До речі, самі буряти учасників ролика швидко знайшли в Мережі та поширили посилання на їх аккаунти, щоб всі могли "подякувати" творцям.

"Як тільки стало відомо, що це були активісти з Іркутська, по бурятах з Бурятії прокотилося зітхання полегшення – мовляв, слава Богу, не наші, - написала Олександра. - В найстрашнішому сні не могла уявити, що за "російський мир" поїдуть воювати буряти. Тому що чи нам не знати, до чого призводить насадження імперській ідеології і націоналізм".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Також вона розповіла, що в РФ націоналізм і побутова ксенофобія зашкалює. Він иветься владою, тому що карта "у всьому винні мігранти і всі нас ображають" украй вигідна.

Читайте також: В мережах висміяли "бойових бурятів Путіна" (фотожаби)

"Ми звиклися не виходити з будинку 4 листопада (день національної єдності) і 20 квітня (день народження Гітлера). А частенько при прийомі на роботу в Центральній Росії як обов'язкова умова виставляється "слов'янська зовнішність". Ми звиклися чути від своїх знайомих, що "в школі у мого дитини багато чорних і вузькооких, тому переведу в другу"", - обурюється дівчина.