Володимир Путін знаходився під пильною увагою американської розвідки ще під час свого перебування на посту радника глави Санкт-Петербурга Анатолія Собчака на початку 1990-х.

Про це в суботу, 18 липня, пише газета The Times.

Видання зазначає, що в даний час мало відомо про розмір статків Путіна і про те "де вони заховані". The Times наводить слова колишнього координатора ЦРУ в Москві Річарда Палмера. За його словами, російський лідер "був частиною системи обкрадання держави протягом багатьох років".

Наприкінці травня нинішнього року на "Радіо Свобода" з'явилося інтерв'ю колишнього петербурзького бізнесмена Максима Фрейдзона, в якому він звинувачував Володимира Путіна в участі в корупційних схемах в 1990-х роках. На сторінці, де було розміщено інтерв'ю, говориться, що воно було видалено на прохання співрозмовника радіостанції.

Фрейдзон стверджував, що в 1990-х він кілька разів зустрічався з Путіним, який очолював комітет із зовнішніх зв'язків мерії Санкт-Петербурга, з приводу старту спеціальної програми створення поліцейської зброї.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Путін особисто проти трибуналу по "Боїнгу"

Співрозмовник радіостанції звинуватив Путіна в отриманні хабара. За його словами, мова йшла про десять тисяч доларів, гроші отримав "помічник Володимира Володимировича Леша Міллер". Як стверджує Фрейдзон, Путін "просто писав суму під час бесіди", а він "особисто в руки грошей Путіну не давав".

За день до публікації інтерв'ю прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що західні ЗМІ починають інформаційну атаку на главу держави.

За його словами, в Кремль надійшли два запити від "шанованою лондонської газети" та від американського видання, причому в обох запитах частково "абсолютно співпадають" формулювання питань.