18 липня із 18:00 до опівночі бандформування понад 50 разів обстріляли позицій українських військових та мирних населених пунктів. З них – понад 30 разів із забороненої Мінськими домовленостями зброї: 152-х та 122-мм гаубиць, 120-мм мінометів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"Терористи із 20:45, півтори години вели прицільний обстріл населеного пункту Водяне зі 152-х та 122-мм артилерії й танку. За попередніми даними є загиблий та поранені мирні місцеві мешканці", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Військових на Донбасі вчать стріляти із кулеметів 1974 року

Також, згідно інформації, о 21:30 розпочався обстріл зі 152-мм артилерії Авдіївки, заводу "Коксохім".

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Неодноразово обстрілювали населені пункти Опитне, Піски, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Тоненьке, Хімік, Старогнатівка, Верхньоторецьке, Новоселівка тощо. Зі стрілецької зброї бандити вели вогонь поблизу Широкиного, Станиці Луганської, Чермалика, Щастя.

В зоні АТО також діяла ворожа розвідка.

"Протягом 18 липня зафіксували прольоти 11-ти безпілотників противника", - розповів спікер АТО Дмитро Гуцуляк.

Станом на ранок 19 липня, сепаратисти продовжують обстріли позицій.

Порушуючи домовленості щодо припинення вогню, терористи вели вогонь з гаубиць та мінометів поблизу населених пунктів Опитне, Авдіївка, Березове, Яснобродівка, Первомайське.