Арсен Боярчук з Волині ще в жовтні минулого року отримав серйозні поранення у зоні АТО. Але й досі чоловік не отримав статусу учасника бойових дій.

32-рчний Арсен Боярчук приєднався до армії минулого літа. Прикриваючи своїх друзів, боєць підірвався на ворожій розтяжці. Після вибуху чоловік повернувся додому та отримав інвалідність I групи. Арсен не бачить на одне око, має паралізовану праву руку та майже не говорить.

Сім'я Боярчуків має годувати двох маленьких дітей. Та через непрацездатність батька та декрет матері, родина живе лише на маленьку пенсію матері Арсена. Вже довгий час родина не може оформити для чоловіка статус учасника АТО. У службах, які займаються документами постійно затягують цей процес.

"У Яворові, там штаб 24-ої бригади, мені нічого не пояснюють. Посилають то в один кабінет, то в інший. Я захожу туди, кажуть - не туди прийшли, йдіть в інший кабінет. І так я півдня пробігаю, нічого не зроблю і вже треба повертатись додому, а дорога – немаленька", - пояснює дружина бійця. Волонтерські організації знайшли для Арсена закордонні клініки, які готові лікувати його безкоштовно, але для цього потрібно мати довідку учасника АТО. У Міноборони обіцяють найближчим часом вирішити цю ситуацію. Читайте також: Учасникам АТО та сім'ям загиблих виділили майже тисячу земельних ділянок Згідно із новим законом українського парламенту, держава надаватиме дітям учасникам АТО пільги на отримання освіти.