Прийнятий Радою закон про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу набуде чинності лише після виконання низки умов.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко у офіційному відеозверненні, розміщеному на сайті глави.

"Набрати чинності такий закон може тільки після виконання цілого ряду попередніх умов. Ці умови включають і роззброєння бойовиків, і виведення російських військ, і відновлення нашого контролю над всією лінією українсько-російського кордону, і проведення чесних, вільних та демократичних місцевих виборів", - зазначив він.

Читайте також: У Казахстані вимагають заборонити Life News за ролик з Порошенком

За його словами, він зробить усе можливе для того, щоб Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції щодо децентралізації вже восени поточного року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Я докладу всіх зусиль, щоб до остаточного голосування за зміни восени переконати цих депутатів підтримати їх. Адже що б означав провал цієї реформи? Перше - це кінець міжнародної коаліції на підтримку України і після цього - очевидна ескалація насильства на Донбасі, в якій ми з агресором залишилися б віч-на-віч, один на один ", - сказав Порошенко.

Згідно інформації, президент вважає "атакою на мирний план" позицію окремих фракцій коаліції в парламенті, що не голосуватимуть за проект змін до Конституції щодо децентралізації.