Волонтер і правозахисник Валерій Макеєв презентував автобіографічну книгу під назвою "100 днів у полоні, або позивний 911". У ній він розповідає про своє перебування у неволі в "ЛНР".

З серпня по листопад минулого року чоловік знаходився у полоні. Зараз Валерій продовжує свою волонтерську діяльність – допомогає у звільненні інших полонених.

"Не було конкретної мети, просто не міг не писати. У полоні – це була гімнастика для розуму. Хочеш жити – живи, з'явився олівець, папір – пиши, малюй. Я пишаюся віршами, які вдавалися в тих умовах", - розповідає Макєєв.

Хоробрий волонтер каже, що сьогодні в полоні сталінські підходи, які нічим не відрізняються від того, що було 70 років тому. Також Валерій висловлює свою думку щодо розв'язання військового конфлікту на Донбасі. Чоловік вважає, що потрібно завоювати довіру окупованого регіона.

"Якби цивільне населення, що там є, мало цю довіру, воно б само скинуло тих ополченців й інших. Ця довіра дається дуже важко. Спочатку має заявитися довіра до держави у громадян мирної України, щоб кожен відчував, що його шанують, захищають право реально, а не декларативно, ховаючись за децентралізацією. Важливо просто, щоб кожна людина відчувала себе Громадянином", - зазначив Макєєв.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Рада повернула пільги волонтерам

Харківський журналіст Роман Черемський, який був у полоні разом з Валерієм та став одним з головних героїв книги, вважає, що ця автобіографія застерігає журналістів не їхати на Схід у пошуках "ексклюзиву".

"Та сторона розцінює журналістів, як ідеологічних інформаційних ворогів й тому ставлення відповідне", - додає він.