Міністр МВС Арсен Аваков заявив у Twitter, що Україна відмовляється від системи пошуку СНД. Також він додав, що російське МВС є власником Міждержавного інформаційного банку даних.

Відтепер спільний розшук злочинців із країнами СНД українські правоохоронці вестимуть лише в рамках незалежної міжнародної системи Інтерпол, а не бази, яка знаходиться під контролем російського режиму.

"З 26 лютого минулого року відомство не внесло жодної інформації щодо розшуку злочинців з боку України. Київ неодноразово звертався до російської сторони за поясненнями, але питання залишились без відповіді", — пояснює Аваков.

Читайте також: Порошенко розкрив умови отримання Донбасом особливого статусу

Зараз спільно із Інтерполом Україна розшукує начальників "Беркуту". Організація свого часу відмовилась від розшуку екс-чиновників Пшонки та Захарченка. Принципи організації не дозволяють втручатися у політичні конфлікти. Спільний з СНД пошук українських втікачів поки не приніс результату.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще