Авторів фотографій із запуском російського зенітно-ракетного комплексу "Бук", який збив Боїнг-777, евакуювали з території Донбасу.

Про це розповів головний редактор видання "Цензор.net" Юрій Бутусов на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що фото, на яких двоє мешканців Торезу випадково зафіксували російську зенітно-ракетну установку та її запуск, стануть беззаперечними доказами у суді.

"Кропачьов допоміг евакуювати з окупованої території авторів знімків та фотоапарати. Тепер це свідки і докази на судовому процесі. Експертиза легко встановила справжність фотографій. Завдяки фото було встановлено і місце пуску ракети", - пояснив він.

Він підкреслив, що люди на свій страх і ризик добули найцінніші докази, задокументували знаряддя злочину і момент скоєння злочину та евакуацію свідків і доказів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Матеріал по темі: "Це бузувірство": у Австралії коментують річницю падіння MH17

Нагадаємо, що 17 липня 2015 року виповнився рік з моменту збиття терористами Донбасу пасажирського літака Боїнг- 777 "Малайзійських авіаліній", який летів із Амстердама в Куала-Лумпур. Внаслідок страшної аварії загинули 298 людей, серед яких 15 членів екіпажу.

1 липня 2015 року Нідерланди завершили роботу над проектом остаточного звіту про причини катастрофи, публікація якого відбудеться у першій половині жовтня цього року.

14 липня Малайзія внесла до Ради Безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу з розслідування падіння Boeing 777 над Донбасом. Цю ідею підтримали також Нідерланди, Україна, Австралія і Бельгія. Росія виступає категорично проти цього.