Підполковника Закарпатського управління СБУ Василя Щадея 19 липня опитала тимчасова слідча комісія з розслідування подій у Мукачевому.

Про це написав народний депутат Ігор Мосійчук в Facebook.

Щадей зізнався, що брав участь в організації зустрічі "Правого сектора" з депутатом Михайлом Ланьо, яка завершилася перестрілкою.

"Він багато знає про події, але замовчує. Розговорили. Каже, що просто допомагав на прохання одного з бійців ПС в організації фатальної зустрічі 11 липня. Думаю, знову щось недоговорює", - написав нардеп.

У той же час Мосійчук розповів про опитування начальника УСБУ в Мукачеві Анатолія Гурцика, який заявив, що силовики знали про зустріч. Мосійчук також повідомив, що, за словами заступника начальника УМВС в Мукачеві Ярослава Товкана, група Ланьо причетна до контрабанди сигарет.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Нардеп Ланьо намагався виїхати з України

Напередодні ТСК з Мукачева заслухала свідчення "Правого сектора" і Ланьо, під час яких керівник політичного крила "Правого сектора" в Закарпатті Олександр Сачко і народний депутат Михайло Ланьо виклали свої версії подій.

Нардеп Геращенко поінформував, що, зі слів Сачко, 7 липня керівнику служби безпеки "Правого сектора" Артуру Керимову подзвонив помічник Ланьо Артур Пашкуляк і сказав, що його шеф хоче зустрітися з керівником бойового крила ПС і поговорити - нібито про те, що ПС заважає Ланьо і його команді.

Пашкуляк ж призначив час і місце зустрічі. За словами представника ПС, актив організації вирішив відправитися на зустріч з Ланьо в бойовому спорядженні і обмундируванні, щоб показати свою силу.

У той же час, пише Геращенко, сам Ланьо спростовує твердження представників "Правого сектора", що саме він був ініціатором зустрічі на базі "Антарес".