Сонячна електростанція дозволяє жителю Шепетівки Хмельницької області Ігорю Сочинському забезпечувати власне домогосподарство електроенергією. Водночас він заробляє на продажах екокіловат державі.

Про це повідомляє Ecotown.

"Чимало часу витратив на вивчення усіх "за" та "проти", пошуки та закупку необхідного обладнання і програмного забезпечення. На щастя, будинок, який сім років тому пройшов реконструкцію, відповідав усім технічним вимогам щодо встановлення сонячних батарей", - розповів еко-бізнесмен.

Читайте також: "Межигір'я" заборгувало за електрику більше 11 млн грн

Перейти на альтернативне джерело енергії та започаткувати "зелений" бізнес він вирішив на початку 2015 року.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

У лютому подружжю вдалося запустити першу чергу сонячної електростанції, яка включає 44 панелі по 250 Вт.

Сьогодні, Сочинські експлуатують "зелене" виробництво у 10 кіловат. Вироблену енергію віддають у загальну мережу, а собі беруть уже із загальної. Таким чином, подружжя забезпечує електроенергією власне домогосподарство і вп'ятеро більше продає державі.

Дружина Наталя стала директором приватної сонячної електростанції, а чоловік - головним робітником "зеленого" підприємства.

Звісно, прибутки родини цілком залежать від сонця, яке влітку дає змогу отримати вчетверо більше електроенергії, ніж взимку.

На сонячній електроенергії, зазначає дружина раціоналізатора, побутова техніка працює набагато краще – немає перепадів напруги.

Наразі подружжя охоче ділиться "зеленим" досвідом із бажаючими, наочно демонструючи сонячне господарство.