Президент Петро Порошенко підписав скандальний указ про заборону російських соцмереж, і навіть ті українські користувачі, хто вже давно не заходив на сайт "ВКонтакте", одразу ж кинулися до своїх сторінок.

І зітхнули з полегшенням – аккаунти на місці, все працює. А потім виникло закономірне питання: коли ж заборона набуде чинності.

Указ Порошенка №133/2017 від 15 травня мають оприлюднити у 15-денний строк після підписання.

Текст розпорядження має з'явитись в офіційних друкованих виданнях - інформаційному бюлетені "Офіційний вісник Президента України" та газеті "Урядовий кур'єр". Саме тоді указ і набере чинності. Тож станеться це не пізніше 1 червня 2017 року.

Літо українці зустрінуть уже без "ВКонтакте" та "Одноклассники". Доведеться жити й без таких звичних сервісів як "Яндекс.Деньги", "Яндекс.Новости", "Яндекс.Почта", "Яндекс.Метро", "Яндекс.Касса", "Яндекс.Календарь", "Яндекс.Кинопоиск", "Яндекс.Авиа", "Яндекс.Погода" та інших.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Всі ці ресурси опиняться під забороною на найближчі 3 роки.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", російські користувачі відреагували на заборону "ВКонтакте" в Україні.