США і Куба в понеділок, 20 липня, офіційно відновлюють дипломатичні відносини, які вони перервали більше півстоліття тому після революції на Острові Свободи.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Історичну подію ознаменують урочистою церемонією відкриття кубинського посольства у Вашингтоні, а також першими переговорами голів зовнішньополітичних відомств двох країн із 1958 року", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: США і Куба домовились про відкриття посольств

Участь у відкритті кубинської дипломатичної місії у Вашингтон візьме голова МЗС країни Бруно Родрігес. Від американців на церемонію відкриття прибуде помічник держсекретаря Роберта Джейкобсон. Після цього, держсекретар Джон Керрі проведе перші переговори зі своїм кубинським колегою.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Згідно інформації, до приїзду кубинського міністра, у держдепартаменті встановлять прапор Куби поруч із прапорами інших країн-партнерів Сполучених Штатів.

Нагадаємо, ці переговори стануть першими з вересня 1958 року, коли, за правління кубинського диктатора Фульхенсії Батісти, зустрічалися держсекретар США Джон Даллес і міністр закордонних справ Гонсало Гуель.

Американський прапор над будівлею посольства США в Гавані піднімуть у серпні за участю Кері. Сама установа фактично працює відсьогодні. Посольство працюватиме на таких же умовах, що і дипмісії інших країн на Кубі.