Терористи угрупування "Ісламська держава" створюють армію джихадистів із дітей. Бойовиків вони набирають у курдських селах, які захоплюють, і просто вбивають батьків, а хлопчиків забирають на "виховання".

Ісламісти змушують змінити віру хлопчиків та починають їх тренувати, повідомляє ТСН з посиланням Associated Press.

Як вирощують терористів розповів один з хлопчиків, який потрапив у полон до джихадистів.

Яйа разом із 10-річним братом потрапив до табору Аль-Фарук після того, як терористи захопили його рідне місто. Він пробув там п'ять місяців, де тренувався по 10 годин на день стріляти та битися. "За невиконання наказу погрожують застрелити. Вони скрізь нас били", - розповів хлопець. На початку тренування хлопчикам показали відео обезголовлювання "невірного". І першим завданням для 120 дітей було відрубати ляльці голову мечем.

Хлопчику вдалося втекти із братом, вони поїхали до міста, де у полоні перебувала їхня мати. Там їх захопив бойовик з Росії, який продав їх разом із матір'ю їхньому дядькові.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Яйа зараз намагається жити звичним життям, та все одно не може забути криваве відео. "Мене дуже налякало те, що я побачив. Я знав, що не зможу нікому відрубати голову так. Навіть, коли виросту", - зізнався Яйа.

Читайте також: Бойовики ІДІЛ змусили дитину відтяти голову полоненому

Сирійська обсерваторія з прав людини стверджує, що тільки цього року до лав терористів приєдналося близько 1100 дітей, 52 із яких загинули у боях.