Відділення усіх банків Греції відкрилися сьогодні, 20 липня, після тритижневої перерви. Її оголосила влада, щоб запобігти колапсу банківської системи через обвальне виведення коштів.

Про це повідомляє Lenta.ru.

"Обмеження на зняття готівки збережені - в добу можна зняти не більше 60 євро, однак для зручності встановлений і тижневий ліміт, який становить 420 євро", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Греція отримає 7 млрд євро нового кредиту

Грошові перекази за межі країни поки не відновили.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Контроль за капіталом і обмеження на зняття зберігаються, але ми вступаємо в новий етап, який, як ми всі сподіваємося, буде одним з етапів нормалізації", - сказала голова Асоціації банків Греції Лука Катселі.

До відділень банків вже вишикувалися довгі черги.

В свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що такий стан справ "не є нормальним життям". Вона пообіцяла розпочати новий раунд переговорів з порятунку Афін.

За її словами, країни єврозони можуть продовжити терміни погашення боргових зобов'язань Греції і навіть знизити процентні ставки по них. Проте повне списання грецького боргу - неможливе.

"Банківські канікули" стали головною ознакою кризи, яка поставила Грецію на межу вигнання з єврозони на початку червня. Їх ввели 28 червня і продовжували двічі - 6 і 13 липня.