Росія випустила ролик, у якому приписала собі перемогу в Грюнвальдській битві.

Обурливе відео зробило Російське військово-історичне товариство. Там оголосили, що 15 липня 1410 року російські війська перемогли німецьких лицарів у Грюнвальдській битві".

"Цього дня у 1410 році російські війська та їх союзники - литовці, чехи і поляки - отримали перемогу над німецькими лицарями в Грюнвальдській битві. Смоленські полки витримали натиск лицарів Тевтонського ордена, вирішивши наперед результат битви. Поразка німців і їх союзників з 22 країн Європи була повною, Орден від нього вже не зміг отямитися", - йдеться у відеоролику, передає "Цензор.НЕТ".

До речі, такий ролик випустило Російське військово-історичне суспільство, у яке входять керівники історичних інститутів, керівники госархівів та музеїв, а очолює його міністр культури РФ Володимир Медінський. І не зважаючи на вчені ступені та звання, вони просто перекрутили історію.

Як вважає білоруський історик Алесь Кравцевіч, Росія не має жодного відношення до перемоги в Грюнвальдській битві. " Навпаки, і в тоді, і зараз Московське князівство вступало в союз з хрестоносцями, намагалося домовитися і з імперією німецькою, і з Тевтонським орденом проти нас. Тобто тоді Московія формально, психологічно, по настрою, по ментальності була на боці хрестоносців", - сказав Кравцевіч.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Кримську "няшу" звинуватили в антиросійській змові з Ротшильдами

А литовський військовий історик Валдас Ракутіс сказав, що в Грюнвальдській битві брали участь армії Литви і Польщі. У них були і Смоленські полки, в які входили русичи, які жили на території Великого князівства Литовського. А Росії тоді взагалі не було.