Терористи "Луганської народної республіки" готові обміняти луганську журналістку Марію Варфоломеєву, яка більше півроку перебуває у полоні в "ЛНР". Обмін бойовики планують здійснити у форматі "один на один", а не на 4 або 5 чоловік, як говорили раніше.

Про це 18 липня в ефірі "Громадського мовлення Донбасу"повідомила волонтер групи "Патріот" Гайде Різаєва.

"Вчора прислали список, де Дрьомов просить певний список людей йому передати і в свою чергу - звільнити свої підвали. У списку - більше 100 чоловік. Він просить конкретних людей з території України. При чому це буде такий обмін - що він, умовно, готовий за 20 своїх людей віддати набагато більше наших", - розповіла Різаєва.

Наразі центр "Патріот" займається обміном полоненими.

Нагадаємо, "Репортери без кордонів" засудили тривалий полон української журналістки Марії Варфоломєєвої. Дівчину затримали 9 січня, коли вона фотографувала житлові будинки на вулиці Луганська. Її звинуватили у допомозі Збройним силам України у "коригуванні артилерійського вогню" та шпигунстві для української громадської націоналістичної організації "Правий сектор".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Журналістку допитували, постійно знімаючи це на відео. На відеозаписах дівчина часто плакала. Влада "ЛНР" вирішила посадити її на п'ять років.

Читайте також: "10 на 10" - відбувся обмін військовополоненими з терористами

На початку червня українські журналістські організації та рухи звернулися до Президента України та голови Служби безпеки Валентина Наливайченка, міжнародних правозахисних організацій та дипломатичних структур з вимогою вжити заходів для звільнення луганської журналістки з полону.

Варто зауважити, що Марія Варфоломєєва перебуває у заручниках більше, ніж будь-хто з журналістів, які побували в полоні терористів невизнаних республік.