У понеділок, 20 липня, президент України Петро Порошенко в телефонному режимі обговорив з прем'єр-міністром Австралії Тоні Ебботтом встановлення трибуналу проти осіб, винних в авіакатастрофі Boeing 777 від 17 липня 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко і Еббот обговорили питання спільної з Австралією, Бельгією, Малайзією, Нідерландами та Україною ініціативи про заснування міжнародного кримінального трибуналу з метою покарати винних у збиванні Боїнга.

Читайте також: "Це бузувірство": у Австралії коментують річницю падіння MH17

При цьому президент України і глава австралійського уряду домовилися тісно співпрацювати у питаннях координації ініціативи, в тому числі на рівні глав зовнішньополітичних відомств.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Лідери України та Австралії зазначили, що, вирішуючи питання створення міжнародного кримінального трибуналу, міжнародне співтовариство має продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь загрозам безпеки цивільної авіації та міжнародному миру і стабільності в цілому", - відзначили в прес-службі Порошенко.

Крім цього, політики обговорили шляхи врегулювання ситуації на Донбасі і торкнулися питання допомоги Україні з боку Австралії.