Голова комітету з етики та чесної гри, а також віце-президент ФФУ Ігор Кочетов розповів про те, що в поле зору УЄФА потрапили понад десяти підозрілих матчів донецького "Олімпіка".

"Кілька десятків матчів перебувають під підозрою. УЄФА прямо вказує на них. Два тижні тому був робочий візит до УЄФА, де зустрічалися зі спеціальним підрозділом, який моніторить 32 тисячі матчів щорічно по всій Європі. Вони прямо сказали: "у вас проблема з "Олімпіком". 12 матчів перебувають під підозрою. Будь ласка, розберіться", - сказав Кочетов в ефірі програми "Профутбол".

"Група експертів підтвердила, що в "підозрілих" матчах футболісти "Олімпіка" діяли не так, як повинен діяти професіонал. Їхні дії не відповідали ігровому моменту і значною мірою були умисними, щоб був забитий гол або призначений пенальті. Це є непрямими доказами того, що окремі гравці забезпечували результат для тієї чи іншої ставки або руху ставок", - додав Кочетов.

Читайте також: "Динамо" і "Шахтар" розпочали чемпіонат з перемог

Як повідомляє телеканал "2+2", футболістів "Олімпіі" Владислава Огиря і Максима Драченка, а також головного тренера команди Романа Санжара викликали до Федерації футболу України. Гравці вже відвідали ФФУ, а от головний тренер поки не спілкувався з комітетом з етики та чесної гри.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Повідомляється, що "Олімпіку", а також ще одній команді, яку підозрюють у нечесній грі - "Миколаєву" - загрожує позбавлення трьох очок в чемпіонатах України в прем'єр-лізі і першій лізі, які щойно стартували.