Посадовці комунального закладу, що формує запаси донорської крові для медичних закладів Київського регіону, знайшли спосіб непогано нажитися на тому, за що відповідали.

Вони за заниженими цінами продавали частину донорської крові, що мала бути використана як необхідний резерв для населення, комерційним лікарням, повідомили в прес-службі СБУ.

Наскільки прибутковим був такий бізнес, свідчать цифри. Для того, аби заробити 20 мільйонів гривень, їм вистачило всього двох років.

Недавно Держаудитслужба за ініціативою СБУ провела ревізію діяльності комунального підприємства і виявила факти махінацій. Крім того, один з посадовців КП нарвався на додаткову статтю, запропонувавши аудитору 10 тисяч доларів США, аби уникнути відповідальності. Правоохоронці затримали його в момент передачі хабара.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

За фактами відкриті кримінальні провадження. Тривають слідчі дії та пошук усіх причетних до злочинного бізнесу.

Як писав інформаційний портал «Знай.ua”, співробітники СБУ на Вінниччині запобігли прокремлівській акції протесту.