У Службі безпеки України готові усіляко сприяти розслідуванню вбивства відомого журналіста Павла Шеремета і відкриті до діалогу з громадськістю.

Про це заявили в прес-службі відомства.

Як повідомили в СБУ, справою про вбивство Шеремета займаються слідчі Нацполіції, а змінювати підслідність справи мають право тільки в ГПУ. Служба безпеки України не отримувала рішення про доручення слідчих органів безпеки здійснювати досудове розслідування у цій резонансній справі.

Разом з тим, відомство проінформувало, що підрозділи СБ України дійсно виконували доручення слідчих.

"Отримано чотири жорсткі носії інформації із записами камер зовнішнього спостереження, що розташовані на одному з будинків по вулиці Івана Франка у Києві. В оригінальному вигляді, без внесення жодних змін у конфігурацію і об’єм матеріалів вони передані слідчому. Будь-які інші матеріальні носії інформації, на яких можуть зберігатися фактичні дані, що мають значення у справі, співробітники Служби безпеки України не вилучали", – йдеться в заяві.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", в МВС знайшли російський слід у вбивстві Павла Шеремета.