Рада національної безпеки сподівається скоротити українську аудиторію російських соцмереж в п'ять разів.

Про це сказав керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату РНБО Валентин Петров в ефірі одного з українських каналів.

Також він запевнив, що у влади немає ніяких намірів якось обмежити свободу українців або їх права, мова ведеться виключно про національну безпеку.

"Ніяких спроб обмежити свободу вираження або свободу громадян України тут у нас немає, ми саме виходимо з того, що деякі сервіси РФ становлять пряму загрозу нацбезпеці", - сказав представник РНБО.

Також він навів в приклад аналогію з автомобілістами, що не пристібають ремені безпеки на небезпечних ділянках дороги. "Ну це його особистий вибір, життя і ризик", - зазначив чиновник. Разом з тим він запевнив, що до українців, які відвідують заборонені сайти, ніяких санкцій уряд застосовувати не буде.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Завдання уряду скоротити відвідування російських соцмереж в два-три-п'ять разів. Такий результат задовольнить РНБО.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що в прес-службі російської компанії "Яндекс" заявили, що не відключатимуть сервіси в Україні, незважаючи на накладені санкції.