Росгвардія навчатиме ІТ-фахівців та спеціалістів з моніторингу соціальних мереж. Таке рішення було прийняте після того, як у станиці Наурській у Чечні невідомі напали на 141-й полк РГ.

Як повідомляють росЗМІ, курс навчання допоможе в майбутньому отримати професіоналів, здатних протистояти подібним випадкам.

За словами заступника командувача військами Росгвардіі генерал-полковника Сергія Мелікова, фахівці зможуть вести певний моніторинг соціальних мереж. Подібні групи вже працюють у Новосибірському військовому інституті.

Меліков переконаний, що управління бойовиками, які напали на військову частину, здійснювалося дистанційно. Зокрема організатори використали інформаційні канали у соцмережах. Він переконаний, якби це вдалося вчасно відслідкувати, то нападу можна було б запобігти чи і взагалі попередити його задовго до трагедії та вийти на організаторів.

Як відомо, 24 березня невідомі напали на військову частину Росгвардії в Чечні. У ході сутички загинули шестеро бойовиків та шестеро солдатів. Відповідальність за інцидент узяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав, що соцмережі допомогли Росії підготовити грунт для анексії Криму.