День Києва 2017 відзначається в останні вихідні травня і торжества не обмежуються парою днів. У 2017 році свято припадає на 27-28 травня.

Кінець весни у киян і гостей столиці асоціюється не лише з наближення спекотного літа, але і з одним з найулюбленіших свят року. День Києва традиційно відзначається з особливим розмахом. Заходи приурочені до свята, нерідко затьмарюють всі інші культурні події весни.

День міста найчастіше є історичною датою пов'язаної з моментом його заснування. Але Київ звели дуже давно й історикам так і не вдалося відшукати дату в стародавніх записах. Тому її вирішили призначити на останній вікенд травня, оскільки це самий квітучий місяць в році.

Урочистості до Дня Києва розтягуються на кілька днів. Традиційними для свята стали музичні заходи, а також велогонка і регата.

Починається все в серці столиці - на Софійській площі. Тут відбудеться урочисте відкриття та масове виконання гімну Києва. Все це буде супроводжуватися виступом духового і симфонічного оркестрів. Також в програмі заплановані виступи джазових колективів та фестиваль електронної музики.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Окрема сцена буде й на Михайлівській площі, Літературна сцена на Пейзажній алеї, Вільний дворик на Андріївському узвозі, фестиваль мистецтв Anne de Riev fest в Софії Київській, присвячений королеві Франції Анні Ярославівні.

На Контрактовій і Софійській площах організовують ярмарок UAmade Fest. Тут представлять товари різних українських брендів.

28 травня в рамках Дня Києва відбудеться щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами". Це буде ювілейний 25-е захід. Спортсмени стартують о 10 годині ранку, а маршрут їх пробіжки проляже по всьому центру Києва.

Любителів двоколісного транспорту також не залишать без уваги. З 26 по 28 травня в Києві знову пройдуть Міжнародні змагання з велоспорту Race Horizon Park. Візитною карткою чемпіонату стане суботня гонка Horizon Park Race Maidan 27 травня. Велогонщики проїдуться по Майдану Незалежності, Європейській площі та всій вулиці Хрещатик.

Напередодні Дня Києва відбудеться традиційний "Всеукраїнський Велодень". Цього разу його організовують 20 травня. Велопробіг стартує о 11:30 з Софійської площі, пройде по Хрещатику, спуститься на набережну і фінішує в парку Дружби народів.