У Криму окупаційна влада переслідує кримських татар, порушує права громадян і відроджує традиції СРСР.

Таку думку висловила тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс. "Жахає, що Росія воскрешає гірші ексцеси своєї мерзенної радянської історії про переслідування кримськотатарського народу", - сказала американський чиновник.

Вона згадала зникнення Ервіна Ібрагімова, переслідування членів Меджлісу, заборону преси. Також Бернс обурило переслідування кримськотатарських лідерів Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза, які у відкриту виступають проти окупації півострова.

"Надходять повідомлення про вбивства, зникнення, ув'язнення та тортури тих, хто наважиться говорити правду про окупацію українських територій Росією", - зазначила Бернс.

Вона запевнила, що США не визнають анексію Росією Криму законною. Більш того, введені санкції будуть діяти до тих пір, поки Росія не звільнить півострів.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під час анексії Криму Кремль витратив понад 19 млн доларів на фінансування кібервійськ, в які входило понад 600 осіб, постійно коментували статті, які пишуть блоги і проводили діяльність в соціальних медіа.