У Харкові в понеділок встановили пам'ятник українському гетьману Петру Сагайдачному. Цей пам'ятник раніше стояв у Севастополі, його демонтували 26 квітня минулого року самопроголошена влада після анексії півострова Крим Росією.

Про це повідомляє Gazeta.ua

У 2014 році ініціатор знесення пам'ятника "губернатор" міста Сергій Меняйло заявив, що монумент не має ніякої історичної цінності для міста.

Тепер гетьман стоятиме на Червоношкільній набережній в районі її перетину з Московським проспектом. З Севастополя його вивезли на прохання мера міста Геннадія Кернеса.

Матеріал по темі: У Києві поставлять пам'ятник Анні Ярославні

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Пам'ятник Петру Сагайдачному - гетьманові Війська Запорозького, кошовому отаману Січі та організатору походів проти Кримського ханства та Османської імперії встановили у севастопольській бухті Омега в 2008 році до 225-річчя заснування міста.

Бронзовий монумент на високій колоні з граніту і мармуру виконав відомий український скульптор Володимир Луцак.