Міністерство закордонних справ України запросило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня у зв'язку з заявою міністра Яноша Лазара про діяльність угорських спецслужб на українській території.

Згідно з повідомленням прес-служби МЗС, перший заступник міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко висловила занепокоєння української сторони у зв'язку з опублікованим на сайті парламенту Угорщини протоколу засідання комітету з питань національної безпеки.

Зокрема, Галібаренко привернула увагу посла до висловлювань керівника канцелярії прем'єр-міністра Угорщини Яноша Лазара щодо діяльності угорських спецслужб на території України.

Читайте також: Угорщина веде активну розвідку в Україні через АТО

"Було наголошено на неприпустимості здійснення угорськими спецслужбами операцій на території України без погодження з українськими партнерськими службами", - повідомляє прес-служба.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Галібаренко також спростувала звинувачення, нібито МЗС України перешкоджає в наданні допомоги угорській національній меншині, яка компактно проживає на Закарпатті.

Нагадаємо, на минулому тижні Янош Лазар, виступаючи в парламенті Угорщини заявив, що агенти угорської розвідки активно працювали в Києві протягом останнього часу через збройний конфлікт на сході України.