Франція підтримала міжнародну ініціативу щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для розслідування падіння пасажирського Боїнга-777. Про це повідомляє Укрінформ.

"Ми беремо активну участь у роботі, що проводиться наразі у Нью-Йорку, щоб забезпечити справедливе розслідування. У цьому контексті ми підтримуємо, в тому числі, прохання ряду країн, включаючи Нідерланди, Малайзію, щодо створення спеціального міжнародного трибуналу", - заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль.

Чиновник відзначив, що Франція неодноразово виступала за необхідність розслідування та притягнення до відповідальності винуватців.

"Процес триває. Важливо, що він наближається до завершення", - наголосив Надаль.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН відкладає розгляд питання щодо створення міжнародного трибуналу щодо покарання винних у катастрофі літака рейсу MH17.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Читайте також: Печерна людина: карикатуристи висміяли Путіна за Боїнг-777 (фото)

Таке рішення підтримують Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди, Україна та Велика Британія. Президент Росії Володимир Путін особисто виступає проти такого суду, він у телефонній розмові звинуватив прем'єр-міністра Нідерландів у "політизації розслідування".

Експерти Нідерландів довели, що Боїнг-777 збили з російського "Буку" проросійські терористи "ДНР".