Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле запропонував виділити Греції 50 мільярдів євро в обмін на те, що країна погодиться вийти з єврозони.

Про це повідомляє видання EurActiv.

Шойбле був готовий "викласти гроші на стіл", якщо це приведе новий грецький уряд до рішення про вихід з єврозони.

Ще раніше, до референдуму в Греції щодо пропозицій кредиторів, який відбувся 5 липня, мінфін Німеччини запитував, скільки грошей потрібно дати Греції за те, щоб вона залишила єврозону. Разом з тим, згідно з інформацією видання Heard in Europe, Шойбле мав на увазі конкретну суму - 50 мільярдів євро.

Якби Греція обрала вихід з єврозони, то 300 мільярдів євро боргу країни кредитори втратили б, а 50 мільярдів євро "стали б в нагоді грецькому уряду для розбудови нової фінансової системи".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Греція отримає 7 млрд євро нового кредиту

Раніше також повідомлялося, що від мінфіну Німеччини до урядів країн єврозони надійшов документ, який передбачав варіант тимчасового виходу Греції з єврозони терміном на 5 років.

Нагадаємо, що 12 липня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас вирішив виконати побажання більшості греків та залишити країну в єврозоні.